Møbelstoff 

Når en skal velge møbelstoff er det en rekke faktorer å ta hensyn til. 
Blir møbelet benyttet daglig, eller er det et pyntemøbel som sjeldent eller aldri er i bruk. 
Tekstilkvaliteten vurderes etter kundens og møbelets behov. 

Slitestyrke, farge, design og pris er noen av faktorene som må vurderes. 

Jeg veileder deg i denne prosessen, og kan tilby et bredt utvalg av møbelstoffer,skinn/hud og stoff i ull fra en rekke nordiske produsenter.

Lån gjerne med deg stoffprøver/prøvebøker hjem, for å finne rette stoffet.

 

Leverandører:
www.nevotex.no
www.scandaprima.no
www.innviksellgren.no
www.almengros.no    
www.gu.no
www.intag.no

 

 

Kunstlær

 

Det finnes et bredt utvalg av kunstlær i flotte kvaliteter, design og farger. Mange kvaliteter er produsert i polyurethan, et mer miljøvennlig materiale. Produktet er topp lysektehet, og flere design er velegnet til utendørsbruk. Videre er de saltvann-, urin-, og vannbestandig. Mange design kan også fåes med sveisede mønstre, som er ideelt til sengegavler, båtputer, til å kle bardisker, vegger og lignende.

 

 

Skinn/hud

 

Hud finnes i mange kvaliteter og farger. På verkstedet har jeg en del prøver, så kom gjerne innom for mer informasjon.

 

Det leveres også bilhud som er spesielt laget til polstring til biler. Karakteristisk for bilhud er den ekstreme holdbarheten mot slitasje og klimatiske endringer.

 

Egenskaper til SKINN/HUD

 

Lær er deler av ferdig garvede huder og skinn.
Hud har original form, altså ikke skåret i. Lær kan også benyttes.
Skinn er det samme som hud, men gjelder for små dyr opp til størrelse med kalv.
Nappa er betegnelsen for et mykt tynt lær med narven ut. Narven er den glatte siden av læret.
Mokka er gjerne det samme som semsket lær. Altså lær med narven inn. Mokka kan også lages av spalt.
Huder blir spaltet opp for å gjøre det tynnere. Den delen av huden som ikke har narv kalles spalt. Spalt kan lakkeres og få en kunstig narv. Slike huder er billigere, men puster dårlig og er ikke veldig gode å sitte på .
Huder lages i veldig mange kvaliteter. Og ingen huder inneholder alle gode egenskaper på en gang. Huder som har et tykt lakklag har færre sår og skader i narven, men "puster" desto dårligere, noe som minsker sittekomfort, men de er lette å rengjøre.
Analin huder har en svært liten overflatebehandling. Fargestoffet kan nesten sammenliknes med beis. Den kan trekke helt gjennom huden. Slike huder har flere arr og insektsbitt. Dette er naturlige lyter som en må akseptere ved bruk av slik hud. Kun en svært liten del av alle råhuder er gode nok til analin hud, derfor er slike huder dyre. Til gjengjeld har disse produktene høy sittekomfort. De puster og er behagelige mot kroppen.

 

Rengjøring av SKINN/HUD

 

Alle hud/lær typer vil bli mer eller mindre påvirket av sollys/dagslys/lampelys over tid. Du kan forebygge dette ved å beskytte møblene mot direkte påvirkning. Behandling/impregnering av læret forhindrer smuss å feste seg i overflaten og gjør renholdet enklere. Den myker også opp læret og gir tilbake materialets smidighet og glans.

 

Impregnér møblene når de er nye og deretter ca 2-4 ganger pr. år. Møblene kan tas i bruk etter ca 1 time.

Støvsug regelmessig for å fjerne løs smuss som sand, smuler o.l.  Rengjør møbelet med rens på de mest utsatte stedene ca. 1 gang pr.mnd. Spesielt viktig er nakkeområdet og vangene. Ekstra tilsmussede møbler bør renses med sterkere rens.